HU| RO Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Despre noi

Academia Secuiască de Hochei pe Gheață (SZJA) și-a început activitatea în anul 2016 cu sprijinul Guvernului Ungariei. Până în anii 2010, hocheiul pe gheață din Ținutul Secuiesc a ajuns într-o situație de criză din cauza lipsei de resurse a centrelor de hochei consacrate, singura alternativă reală a jucătorilor tineri fiind plecarea în străinătate. Deoarece în regiune hocheiul joacă și un serios rol formator de identitate, declinul acestei discipline sportive constituie nu numai o problemă din punct de vedere sportiv, ci și una socială. Academia Secuiască de Hochei pe Gheață vizează, pe lângă soluționarea situației intervenite în cadrul acestei discipline sportive, și să le ofere tinerilor un model de carieră autohton bazat pe o educație sportivă, respectiv o educație, formare generală de cea mai înaltă calitate. Instituția noastră le oferă o oportunitate de dezvoltare și o viziune de viitor nu numai celor care se pregătesc pentru o carieră sportivă profesionistă, ci se străduiește să le asigure tuturor absolvenților cunoștințe de specialitate și de cultură generală care să le faciliteze planificarea unui viitor în Ținutul Secuiesc.

Academia a început formarea tinerilor sportivi în opt centre pe teritoriul Ținutului Secuiesc. Centrul instituției din punct de vedere administrativ și infrastructural se află în localitatea Cârța din Ciucul de Sus. Pe lângă atelierul din Ciucul de Sus se desfășoară antrenamente în spiritul principiilor de formare și al filosofiei SZJA și în Gheorgheni, Târgu Mureș, Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Ciucul de Jos, Târgu Secuiesc și Sfântu Gheorghe.

În vederea îmbunătățirii condițiilor infrastructurale ale pregătirii, am construit patinoare mobile sub formă de corturi în Miercurea Ciuc, Gheorgheni și Sfântu Gheorghe, iar la Cârța a avut loc recepția centrului medical și metodologic.

 
 
 
 
 
Toate drepturile rezervate. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia