HU| RO Orvosi és Metodikai Központ - SZJA Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
InBody Kihívás

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia Csíkkarcfalván található orvosi és metodikai központja egy „InBody Kihívás” névre keresztelt programot indít, amelynek elsődleges célja a környéken élők általános egészségi állapotának, jóllétének javítása.

A központban található egy InBody 770-es testösszetétel-mérő gép, amely a kihívás alapját fogja jelenteni.

Az Inbody Kihívással minél több embernek szeretnénk segíteni abban, hogy egy egészségesebb testösszetételt érjen el azáltal, hogy csökkenti a testzsírtömegét, illetve a szervek közötti (zsigeri) zsír mennyiségét, növeli az izomtömegét, az ásványi anyag koncentrációját a szervezetben, illetve javítja a hidratáltságát.

Ezek a mutatók mind pontosan megismerhetők a testösszetétel-mérő gépünkkel.

Mit jelent pontosan az InBody Kihívás?

JELENTKEZÉS

Az InBody Kihívás során a testösszetétel-méréseken kapott adatokból kiindulva segítünk egyénre szabottan azoknak, akik egy fittebb, egészségesebb fizikai állapotot szeretnének elérni.

A program egy kiinduló testösszetétel-méréssel kezdődik. Itt ismerjük meg a résztvevő aktuális állapotát, és jelöljük ki közösen a célokat, illetve a követendő irányokat. Szakembereink javaslatokat, támogatást nyújtanak arra vonatkozóan, hogy miként lehetne javítani a jelenlegi eredményeket, jelenlegi állapotot.

45 nappal az indulást követően újabb mérés következik. Ekkor összehasonlítjuk az adatokat a korábbiakkal, és kiderül, hogy a résztvevő törekvései, étkezési, sportolási, alvási rutinjai jól hatnak-e a szervezetére a kijelölt célok szempontjából. A kapott eredmények alapján újabb életmódra vonatkozó javaslatok érkeznek, amelyek segítik a még hatékonyabb fejlődést.

Újabb 45 nappal később pedig elérkezünk a kihívás harmadik méréséhez, amivel egyúttal le is zárul a program. Ekkor tudunk mérleget vonni, és értékelni a fejlődést, előrelépést.

Természetesen ezt követően is javasolt a kihívás alatt elkezdett jó szokások fenntartása, illetve az aktuális állapot ellenőrzése időről időre újabb mérésekkel. A résztvevő kezét továbbra sem engedjük el, igény esetén ezután is ugyanúgy segítjük a fejlődést.

Hogyan maradjon motivált a résztvevő?

A résztvevők motivációjáról is gondoskodni szeretnénk, ezért alapvetően párban, illetve csoportosan javasolt jelentkezni a kihívásra, így egymással is „versenyezni” lehet majd. Természetesen egyéni jelentkezők is bekapcsolódhatnak.

Hogyan mérhető a fejlődés?

Minden résztvevő a 0., a 45. és a 90. napon elvégzett mérésről egy részletes adatsort és kiértékelést kap. Innen pontosan tudni fogja például az aktuális testzsír- és izomtömegét, testzsírszázalékát, a szervek között található zsírmennyiségét, hidratáltságát, illetve az ásványi anyagok koncentrációját a szervezetében.

Természetesen az egymással „versenyző” csoporttagok nem azonos alapról indulnak. Fejlődésük mégis összehasonlítható, amennyiben a százalékos alakulást vesszük alapul. Minden mérés eredménye összehasonlítható a korábban elvégzettekkel is.

Hogyan lehet csatlakozni?

Hogyha kedvet kaptál, érdeklődj a hozzád legközelebb álló barátok, családtagok, munkatársak körében, és derítsd ki, hogy közülük kik tartanak veled!

Azért javasoljuk, hogy minél több baráttal, családtaggal vágj neki a kihívásnak, mert sokkal könnyebb lesz eredményeket elérned egy támogató közösségben.

Jelentkezni az alábbi linken vagy a 0729 102 117-es telefonszámon lehet.

JELENTKEZÉS

Hogyha csoportosan vágtok bele a kihívásba, akkor is minden résztvevőnek ki kell töltenie a jelentkezést. Ezt követően az orvosi és metodikai központ munkatársai felveszik a kapcsolatot, egy gyors időpontegyeztetés után pedig indulhat is a program.

Ki vehet részt az InBody Kihívásban?

Bárki. A cél éppen az, hogy a legkülönbözőbb hátterű és állapotú embereknek segítsünk abban, hogy jó, egészségesebb irányba tudjanak elindulni.

Meddig lehet csatlakozni?

Mivel mindenki csak a saját csapattársaival, de legfőképpen saját magával versenyez, ezért bármikor el lehet kezdeni a kihívást. Halogatni viszont semmiképp sem érdemes a jelentkezést, mert az általában nem előnyös a célok elérése szempontjából.

Milyen esetben leszek én a nyertes?

Hogyha elkezded, és végigcsinálod a kihívást, akkor valószínűleg jelentős lépést teszel egy egészségesebb és jobb minőségű élet felé, tehát nyersz is. A legfőbb hozadéka ez lesz a részvételnek.

Ugyanakkor barátaiddal, családtagjaiddal össze tudod hasonlítani a haladásodat. Az első alkalommal közösen eldönthetitek, hogy melyek azok a mutatók, amelyekben fejlődni szeretnétek, és amelyekben összehasonlítjátok majd az eredményeiteket, illetve „versenyeztek”.

Mennyibe kerül a kihíváson való részvétel?

Mivel az Inbody Kihívás célja, hogy minél több embernek tudjunk lehetőséget teremteni az életmódváltásra, ezért jelentős kedvezménnyel vehető igénybe a szolgáltatás. Egy testösszetétel-mérés részletes kiértékeléssel és tanácsadással 80 RON-ba kerülne. Az InBody Kihívás keretében azonban 50 RON egy alkalom, a teljes kihívást tehát 150 RON.

Mi van akkor, hogyha még nem állok készen egy gyökeres életmódváltásra?

Az InBody Kihívásnak éppen az a lényege, hogy elsősorban saját magaddal versenyzel, így akkora akadályokat állítasz magad elé, amekkorák éppen reálisan legyőzhetőknek tűnnek. A mérések, és a szaktanácsok abban segítenek, hogy az általad megfogalmazott célokat el tudd érni. Ezek az egészen apró lépésektől a teljes életmódváltásig terjedhetnek. Csak az lesz a közös ezekben, hogy segítenek egészségesebbé tenni a hétköznapjaidat.

Jelentkezni tehát az alábbi kérdőív kitöltésével, illetve a következő telefonszámon lehet: 0729 102 117.

JELENTKEZÉS

 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia