HU| RO Orvosi és Metodikai Központ - SZJA Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Leírás

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA) 2016-ban kezdte meg működését a magyar kormány támogatásával. A 2010-es évekre a székelyföldi jégkorong válságos állapotba került, ugyanis a nagymúltú hokiközpontok forráshiánnyal küszködtek, az utánpótláskorú játékosok egyetlen valós alternatívája a külföldi boldogulás volt. Mivel a jégkorong a térségben komoly identitásképző jelentőséggel is bír, ezért nem kizárólag sportszakmai, de társadalmi problémát is jelentett a szakág hanyatlása. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia a sportágon belül kialakult helyzet megoldásán túl céljának tekinti, hogy a fiatalok számára itthon kínáljon olyan életpályamodellt, amely a legmagasabb színvonalú sportképzésre, általános oktatásra és nevelésre épül. Intézményünk nemcsak azoknak kínál fejlődési lehetőséget és jövőképet, akik profi sportolóként kívánnak boldogulni, hanem minden növendéke számára olyan szaktudást és általános műveltséget igyekszik nyújtani, amely megkönnyíti, hogy Székelyföldön tervezhesse a jövőjét.

Az akadémia Székelyföld egész területén, nyolc központban kezdte meg az utánpótlás-nevelést. Az intézmény centruma adminisztrációs és infrastrukturális szempontból Felcsíkon, Csíkkarcfalván található. A felcsíki műhely mellett az SZJA képzési elvei, filozófiája mentén zajlanak az edzések Gyergyószentmiklóson, Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában, Alcsíkon, Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön.

A képzés infrastrukturális feltételeinek javítása érdekében Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson és Sepsiszentgyörgyön egy-egy sátortetős műjégpályát építettünk, Csíkkarcfalván pedig átadtuk az orvosi és metodikai központunkat.

 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia