HU| RO Orvosi és Metodikai Központ - SZJA Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Pezsgőfürdő

A pezsgőfürdő hatására a medencében az izmaink rövid idő alatt ellazulnak, ezért igen gyorsan lekerül a feszültség rólunk. Másfelől pszichénk azonnal érzékeli, hogy nem a megszokott rutinban van részünk, így kikapcsolunk, és élvezni tudjuk azt a kellemes kényeztetést, amelyben a masszázsfúvókák részesítenek minket. A szívritmus lassul, a szorongás pedig csökken.

A hidromasszázs-medence használata természetes módon nyugtat meg, mely után nyugodtabb, mélyebb és pihentetőbb alvásra számíthatunk. Kellemes csobogása, ringatása eleve egy meditatív állapotot idéz elő, melyhez a meleg víz izomlazító hatása is hozzájárul. Miközben egy masszázsmedencében pihenünk, az agyunk endorfint termel, amely csökkenti a fájdalmat, ezen kívül általános lazító és kedélyjavító hatása is van.

A hidromasszázs a vérkeringésünknek is jót tesz. Míg a szívritmus egyenletessé válik, a vérkeringésünk felélénkül, így vérünk több oxigént képes elszállítani sejtjeinkbe. Éltető oxigén áramlik minden egyes sejtünkbe, amelynek köszönhetően vitalitásunk is javulni fog. A meleg víz megnyitja a bőr pórusait, miáltal a verejtékezés során megszabadulhatunk a felgyülemlett méreganyagoktól. Emellett serkenti a bőr vérkeringését, feszesít, és a narancsbőr ellen is felveszi a harcot, a masszázsfúvókákon keresztül áramló vízsugár pedig intenzíven masszírozza a kényes területeket.

 

 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia